Parkolay | Otopark Deneyimini Konforlu Bir Hale Getirmek İçin

Yeni Otopark Yönetmeliği

OTOPARK DENEYİMİNİ KONFORLU BİR HALE GETİRMEK İÇİN

1998 yılında kurulduğundan bu yana, yalnızca otopark sistemleri konusunda çalışan şirketimiz; bugün kendi markası “Parkolay” ile Türkiye’nin ilk “Otomatik Otopark Sistemleri” üreticisidir. Her lokasyona entegre olabilen akıllı otopark çözümlerimizle, ulaşım planınıza uygun otopark projelerinizi kolayca hayata geçirmenizi sağlıyoruz.

Otopark alanlarını küçülterek yaşama daha çok yer açmanız için AR-GE merkezimizde ürettiğimiz ilk yerli tam otomatik otopark sistemiyle, park konforunuzu düşündük... Tamamen kendi üretimimiz olan Parkule 144 ürünümüzü ilk kez 2014 yılında İzmir Alsancak Tam Otomatik Otoparkı’nda uyguladık. 2016 yılında ise Manisa Tam Otomatik Otoparkı projemizle Türkiye’nin en büyük otomatik otopark sistemini kurduk.

Bu projelerde kullandığımız ‘Parkule 144’ adlı ürünümüz, merkezdeki aktarıcı lift ile hem katlar arasında araçları taşıyan hem de katlarda liftin sağ ve sol yanındaki park sıralarına araçları tam otomatik olarak park eden bir sistem olma özelliği taşıyor. Yer altında ve yer üstünde çalışan Parkule 144, yüksek hızı sayesinde hareketli şehir merkezlerinde ve kalabalık park yeri ihtiyacı olan dar alanlarda akılcı çözümler sunuyor.

Daha iyi bir park deneyimi için diğer ürünlerimiz olan; PHP 222 C, PHP 222 F, Parkist 01, Parkist 11, Parkist 22, Parkonfor 11, Parkonfor 111 ile tam otomatik otopark sistemleri, yarı otomatik otopark sistemleri, mekanik otopark sistemleri ve araç liftleri konusunda sektörde emin adımlarla ilerliyoruz.

Türkiye’nin 4 bir yanında yer alan hastane, otel, asansörlü otopark, açık otopark, kapalı otopark, katlı otopark ve yer altı otoparkı gibi kapsamlı projelerde; yerel yönetim, belediyeler, mimarlar, şehir planlayıcıları ve müteahhitler ile birlikte çalışarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirler başta olmak üzere bütün şehirlerimizde otopark deneyimini konforlu bir hale getiriyoruz.

Bütün bu hizmetlerimizin yanı sıra bağımsız bina otoparklarında da garaj kapasitenizi artırıyoruz. Projelerimizde otopark planı, metrekare hesabı, imar yönetmeliği ve engelli kullanımına uygunluk ve otopark yönetmeliğini göz önünde bulunduruyor, pratik ve kolay uygulanabilir çözümler sunuyoruz.

Otomatik otopark sistemlerinin maliyeti ise birçok etkene göre değişmekte... Otomatik otopark sistemlerinin fiyatlarını belirleyen faktörler; ürünün tipi, kullanılacak bölge (coğrafya), operasyon maliyetleri, kullanılacak alan (otel, hastane, bina otoparkı vb) ve projeye özgü gereksinimlere göre farklılık gösteriyor.