Parkolay | Parkolay Türkiye'nin ve Avrupa'nın En Büyük Kamu Otomasyonlu Otopark Sistemini Sunuyor

Yeni Otopark Yönetmeliği

PARKOLAY TÜRKİYE'NİN VE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAMU OTOMASYONLU OTOPARK SİSTEMİNİ SUNUYOR

Parkolay, Nisan 2022'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 636 araçlık otopark kapasiteli otomatik park sistemini teslim etti.

İzmir Belediyesi'ndeki otopark sistemi, Türkiye'nin ve Avrupa'nın halka açık en büyük otomatik otopark sistemidir.

2014’te açılışı yapılan ilk başarılı sistemin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, adalet sarayına ve birçok büyük iş merkezine ev sahipliği yapan Bayraklı bölgesinde bir proje daha geliştirmek ve uygulamak için tekrar Parkolay ile iş birliği yaptı. Bu iş birliğine Türkiye’nin en büyük ikinci şehrinin artan park ihtiyacını karşılamak için karar verildi.

1.100 m2 alan üzerine çelik konstrüksiyondan inşa edilen 46m yüksekliğindeki otopark sistemi, 6'sı SUV araçlara, 12'si Sedan tipi araçlara ayrılmış 18 otopark katından oluşmaktadır.

Parkolay Otomatik Otopark sistemi; gelişmiş teknolojisi, yazılımı ve hızlı palet taşıma mekanizması sayesinde, 6 adet giriş-çıkış odasına rastgele 6 aracın park etmesini veya çıkmasını 2 dakikadan daha az sürede tamamlar. Her odadaki elektrikli asansör kullanıcıların araçlarını çıkış yönünde almalarını sağlayan bir döner tablaya sahiptir. Bu nedenle manevra süresini ve ilgili riskleri ortadan kaldırmaktadır.

Proje; araç giriş-çıkış odasının yan tarafında, erişilebilen bir bekleme alanı oluşturarak araçları ve yaya trafiğini birbirinden ayırmaktadır. Bu sayede kullanıcılara araçlarının hazır olmasını bekleyecekleri güvenli, konforlu ve dinlendirici bir bekleme alanı sunmaktadır.